Suriname doet mee met Internationale Museum Dag
22 Apr 2013, 18:00
foto
Minister Shirley Sitaldin zal duizend exemplaren van de Internationale Museum Dag 2013 onder scholen laten distribueren.


Of het nu voor een dag, een weekend of een hele week is, de Internationale Museum Dag 2013 (IMD) wordt wereldwijd rond 18 mei gevierd. Voor de eerste keer neemt ook Suriname deel aan de festiviteiten.

De dag is door de International Council of Museums in 1977 uitgeroepen als een middel voor het grote publiek om musea en cultuur in het algemeen te ontdekken. Voor museum professionals geldt de dag om het bewustzijn over de uitdagingen waarmee hun instellingen kampen, te verhogen.

Het thema voor dit jaar is Musea (herinnering en creativiteit) = sociale verandering. Suriname zal ter gelegenheid van deze dag duizend posters van IMD op scholen verspreiden. Hiermee wil minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling de oprichting en ontwikkeling van musea aanmoedigen in het hele land. “In het bijzonder om de natie te steunen in het creëren van haar eigen Nationaal Museum.” Er zullen ook bezoeken worden georganiseerd voor kinderen in specifieke musea.

Sitaldin hoopt de bevolking en autoriteiten te mobiliseren door een kleine wijziging in de officiële thema te brengen, om Surinames gehechtheid aan musea te illustreren: Musea (Herinnering + Cultuurbesef ) = Museumliefde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May