Milieubeweging ruimt zwerfvuil op voor Wereld Aardedag
22 Apr 2013, 12:00
foto
Zwerfvuil vormt in Suriname ook een groot probleem. (Foto: KPS)


In het ressort Latour en de omliggende buurten zullen ongeveer 500 jongeren vanaf 8 jaar, het zwerfvuil in dit gebied opruimen. De actie op initiatief van de Stichting Milieu Beweging (SMB) wordt zaterdag 4 mei gehouden in verband met Wereld Aardedag.

Wereldwijd wordt vandaag voor de 43ste keer Wereld Aardedag herdacht. Overal ter wereld zullen meer dan een miljard mensen hun bezorgdheid uiten over onze planeet en actie ondernemen om deze te beschermen. Het thema voor dit jaar is ‘The face of Climate Change (Come together in one green voice)’.

De SMB wil met haar bewustwordings-zwerfvuil opruimloop, daartoe bijdragen. De participanten in de loop zullen met een prikstok het zwerfvuil in zakken verzamelen, waarna deze zullen worden afgevoerd. Met haar actie hoopt de stichting het bewustwordingsproces onder buurtbewoners van diverse ressorten op gang te brengen.

Behoud goed milieu
Wereld Aardedag is een initiatief geweest van de Amerikaanse senator Gaylord Nelson en is voor het eerst georganiseerd in 1970. Het doel was om respect voor het leven op aarde en het bewustzijn op gang te brengen voor de groeiende problemen rond lucht-, water- en bodemvervuiling.

De acties die wereldwijd rondom deze dag worden ondernomen zijn het planten van bomen, het opruimen van langs de wegen gedumpte vuil, waaronder petflessen en het wijzen op recycle mogelijkheden. Mensen worden aangemoedigd om petities aan te bieden aan politieke beleidsmakers en om vervuilende bedrijven te rapporteren.

De Stichting Milieu Beweging is een comité van bezorgde Surinaamse milieuactivisten. Zij wil bijdragen aan het beheer van de natuur en het behoud van een goed milieu in ons land. De stichting is in 2012 opgericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May