GPS monitoringssysteem moet controle bussen verhogen
22 Apr 2013, 16:00
foto
De bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf zijn al voorzien van het GPS-systeem. Nu is de PLO aan de beurt. (Foto: René Gompers)


In meer dan honderd bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) is het GPS-systeem geplaatst. Nu is het de beurt van de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO). Dit systeem moet de veiligheid en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer verbeteren.

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en toerisme (TCT) zegt aan Starnieuws nog niet tevreden te zijn met de ordening, maar er zijn belangrijke stappen gezet. "Het ligt in de bedoeling om de PLO in de gelegenheid te stellen om haar eigen mensen te controleren", zegt Pinas. Hij deelt mee dat de installatie van het GPS-systeem al gestart is binnen deze organisatie. "Vanuit dit monitoringsysteem kunnen TCT én de PLO controle uitoefenen op bewegingen van de bussen", zegt Pinas. Met dit systeem wordt eveneens nagegaan of de buschauffeurs zich houden aan de maximale snelheid.

De bewindsman wijst ook op de traditionele uitstapjes naar recreatieoorden buiten Paramaribo vóór en tijdens de grote schoolvakanties. Hij deelt mee dat regulering via een vergunning zal plaatsvinden. "Een bushouder mag alleen met toestemming zijn route verlaten en tenminste drie dagen vooraf toestemming vragen aan TCT.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May