Kinderen vragen hulp van God voor wensen en grieven
21 Apr 2013, 09:00
foto
Kinderen hebben hulp van God gevraagd tijdens Nationale Gebedsdag in de Congreshal. (Foto: Weid Mijn Lammeren)


"Here God, niemand weet waarom we zo zijn, maar we hebben Uw hulp nodig", bad het jongetje in de rolstoel. Ruim 400 kinderen hebben zaterdag hun wensen en grieven voor God gebracht op de tweede editie van de Nationale Gebedsdag voor Kinderen. De uitspraak van Jezus Christus was het thema voor dit jaar: 'Laat de kinderen tot Mij komen'. De dag is bedoeld om aandacht te besteden aan de geestelijke ontwikkeling van kinderen en tieners.

Kinderen uit stad en district mochten in de Congreshal aangeven waarvoor ze wilden bidden. De kinderen bespraken allerlei onderwerpen met de Allerhoogste. Zo werd gebeden voor een zieke moeder, het pesten op school, in trance geraakte klasgenoten, mishandelde en of misbruikte vriendjes, onderwijs, problemen thuis en kinderen met een gebrek.

Niet moeilijk
"Deze dag is ook bedoeld om kinderen te laten zien dat bidden niet moeilijk is", zegt Gloria Lie Kwie Sjoe, directeur van Stichting Weid Mijn Lammeren, aan Starnieuws. "Ze denken heel vaak dat ze vroom moeten zijn, dat ze Bijbelteksten en of moeilijke woorden moeten kennen om te praten tot God." Er waren 'stations' opgezet waar kinderen voor andere leeftijdgenoten konden bidden. Toen werd er samen gebeden en uiteindelijk sprak het bezoekertje zelf tot God.

De naschoolse opvang en de warme maaltijden op school ervaart de organisatie als het resultaat van gebed. "Dit zijn dingen waar kinderen om gebeden hebben in de kerken. Zij hebben vandaag weer gebeden om hun schoolsituatie."
Stichting Weid Mijn Lammeren is blij met de steun van het ministerie Sport & Jeugdzaken dat een groot deel gesponsord heeft. "Ook dit is het resultaat van gebed want het was heel moeilijk om deze dag tot een feit te maken. En we merken dat het nodig was. Er zijn nog teveel kinderen slachtoffer van misbruik, geweld en arbeid. Er is een geestelijke nood die gelenigd moet worden. En dat kon op deze dag."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May