Veel slachtoffers bij ontploffing Texas kunstmestfabriek
18 Apr 2013, 07:40
foto
Na de explosie in een kunstmestfabriek nabij Waco in de staat Texas, vecht de brandweer nog steeds met de vlammen. (Foto: AP)


Tientallen zijn gewond geraakt en een onbekend aantal doden is gevallen bij de enorme explosie in een kunstmestfabriek in de buurt van Waco in de Amerikaanse staat Texas. Tientallen gebouwen en huizen zijn verwoest. Een aantal staat nog steeds in brand.

De ontploffing vond kort na middernacht plaats. Vermoed wordt dat enkele mensen nog vastzitten in gebouwen, terwijl een aantal brandweermannen wordt vermist.
Functionarissen van hulpdiensten zeggen dat ammoniak de explosie kan hebben veroorzaakt. Er is gemeld dat het bedrijf 20 ton ammoniakgas op het terrein had.

Brandweerlieden waren bezig een brand in de fabriek te blussen toen de explosie in West, een stad met ongeveer 2.700 mensen ongeveer 32 kilometer ten noorden van Waco, plaatsvond. De politie zegt dat de helft van de stad is geëvacueerd. Er wordt gevreesd voor meerdere explosies of lekkages van giftig gas.

De plant ligt aan de rand van de stad, op slechts een paar honderd meter van huizen, een school en verpleeghuis. De stroom naar de stad is afgesloten om verdere ongelukken te voorkomen. Het is duidelijk dat er doden zijn, maar het is nog niet bekend hoeveel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May