Politie-instructeur krijgt zes maanden voorwaardelijk
18 Apr 2013, 04:00
foto


Bruche N., politie-instructeur, heeft zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaren, opgelegd gekregen van rechter Dinesh Sewrattan. De magistraat achtte dood door schuld bewezen. De politieman had tijdens een training op 6 oktober 2009 in het Politie Opleiding Centrum een collega dodelijk geraakt in het hoofd. Hij was niet gevangen genomen.

Sewrattan merkte woensdag op dat de overheid ook schuldig is aan het feit, omdat niet alle attributen ingekocht waren die nodig zijn voor de veiligheid van de deelnemers. De instructeurs hadden de overheid om speciale wapens gevraagd. Deze werden niet aangeschaft waardoor zij hun dienstwapen moesten gebruiken. Sewrattan deelde mee dat de veroordeelde behoort tot een van de besten uit de groep en dat er rekening is gehouden met de omstandigheden.

Tijdens de training werd een scene opgezet. De politie zou ingaan op een melding. Hierbij waren er zogenaamd vuurwapen gevaarlijke criminelen en er zouden schoten gelost worden. Bruche N. had zich als vrijwillig opgegeven als een van de vuurwapen gevaarlijke, terwijl zijn collega de rol van een politieagent had. De veroordeelde moest voor de pauze invallen voor een zaak en vergat zijn dienstwapen te ontladen. Tijdens de training, de scene, loste hij een schot dat zijn collega in het hoofd raakte. Hij overleed in het ziekenhuis aan de opgelopen verwondingen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May