Stichting Projecten stimuleert tuinieren voor welzijn
16 Apr 2013, 20:00
foto


De workshops van Stichting Projecten benadrukken dit jaar de bijdrage van tuinieren, het verzorgen van bloemen, planten, vruchtbomen en dieren aan het welzijn van mensen. De stichting organiseert jaarlijks in het voortraject van het Kinderboekenfestival activiteiten voor zowel kinderen als opvoeders. De workshops zijn voor de opvoeders bestemd.

Tijdens de interactieve workshops zullen de participanten concreet aan de slag gaan met het verzorgen van bloemen en planten. “We leren bemesten, snoeien en stekken. Ook krijgen we informatie over dierenverzorging en alles wat daarbij komt kijken,” zegt de stichting in een persbericht. “We zullen praten over huisdieren zoals katten, honden, vogels, vissen en de invloed van het houden van huisdieren op opgroeiende kinderen.” De deelnemers zullen eveneens discussiëren over de gevolgen van het houden van bepaalde, beschermde diersoorten als huisdier.

Het thema van het Kinderboekenfestival voor 2011-2013 is www.welzijn. Zo zullen de boeken op het festival ook rondom dit thema worden geselecteerd. Het thema welzijn wordt voor het derde jaar uitgediept. “Met bloemen en planten, vruchten en dieren, kunstmest, snoeischaren en andere materialen en attributen voor plant-en dierverzorging hoepen we een sfeer van welzijn te creëren,” stelt Stichting Projecten.

De deelnemers aan de workshops kunnen tegen een “kleine bijdrage” een zakje met zaden en wat met mest meekrijgen om met kinderen aan de slag te gaan. De stichting verwacht dat leerkrachten en ouders door de workshops worden gestimuleerd om zowel thuis als op school met kinderen te gaan tuinieren en dieren te beschermen.

De eerste workshop wordt op 18 april gehouden in het Blindencentrum. De volgens is op 29 april op het complex van het Kinderhuis Saron.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May