Pamacca vestigt hoop op staatshoofd Bouterse
14 Apr 2013, 16:30
foto
President Desi Bouterse sprak de bevolking kort toe na de ontvangst te Langatabiki. (Foto: Isaak Poetisi)


De bevolking van het bestuursressort Pamacca is blij met het bezoek van president Desi Bouterse. Kapitein Johannes Amauten (71) van Langatabiki heeft deze gevoelens verwoord tegenover Starnieuws.

"We vinden de komst van de president als bevolking van Pamacca noodzakelijk en hebben lang uitgekeken naar dit bezoek", zegt de dignitaris. Hij zegt dat de Pamacca er vast van overtuigd is dat het staatshoofd oplossing brengt in nijpende problemen.

De dignitarissen en de bevolking zijn vanmorgen in een uitgelaten stemming vanuit verschillende dorpen naar Langatabiki getogen en het staatshoofd warm onthaald.

Districtscommissaris (dc) Mavrick Boejoekoe heeft president Bouterse op zijn standplaats te Snesikondre ontvangen. Zijn collega Margaretha Malontie van het bestuursressort Tapanahony heeft hem verwelkomd te Langatabiki, de residentie van granman Samuel Foster van de stam der Paramaccaners.

Heel wat vragen
Dc Malontie bijgestaan door Boejoekoe zei dat ze ervan overtuigd is dat Pamacca sterk de behoefte had om de president te zien. "Als president van het land en ook van Pamacca vindt hij het daarom nodig het gebied te bezoeken", sprak Malontie. Er zijn heel wat vragen bij de bevolking, zei het staatshoofd en dat hij uitkeek naar de krutu. Met de stamleiding is afgesproken dat er een krutu zal worden gehouden.

"We zijn blij met de komst van de president, omdat hij zelf kan zien en horen wat onze problemen zijn", zegt Saskia Babel (29). Ze is leerkracht op de Forsterschool. Babel is geboren en getogen in het Pamacca gebied en kent de problemen als geen ander. Ze zegt dat ze de president de vragen die ze op papier hebben gezet, zullen voorhouden.

President Bouterse is in het gebied om de afsluiting van de rouwplechtigheden ter ere van de vorig jaar begraven granman Gazon Matodja bij te wonen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May