St Maarten kan bogen op kennis Streetkings
14 Apr 2013, 18:30
foto
Furgill Pinas in actie (Foto: Vincent Wadilie)


De Streetkings zijn op bezoek in St Maarten. Ze zijn er om de straatvoetbal te promoten en een goed platform te vormen voor deze sport. Op hun Caribisch Toernooi hebben de zes sporters Curaçao, Aruba en Bonaire aangedaan.

Furgell Pinas (Pinto) en Virbian Walker (Vibo) zijn spelers van de Surinaamse Zaalvoetbalclub Linco. Edward van Gils (Edje) en Ismael Hamdaoui (Issy Hitman) spelen in de hoogste divisie zaalvoetbal in Nederland. Hetzelfde geldt voor Orvill Stoc (Orry en Djuric Ascencion (Dju Dju). Samen vormen deze heren de Streetkings en mogen zich scharen onder de beste straatvoetballers ter wereld. De Streetkings zijn op 10 oktober 2010 op gericht.

Straatvoetbal is voetballen op een harde veld, zoals een geasfalteerde parkeerplaats. De regels verschillen van die bij normaal voetbal. De spelers kunnen op deze manier hun behendigheidskwaliteiten beter naar voren brengen.

Het is de eerste keer dat de Streetkings op St Maarten zijn waar ze zullen proberen de jeugd zelfverzekerdheid en vertrouwen bij te brengen zodat ze betere voetballers worden. De sporters zijn gehaald met medewerking van de Zaalvoetbalbond van St Maarten en de Zaalvoetvalclub Risc Takers. De Streetkings hebben gisteren een clinic voor de jeugd verzorgd en werden wat exhibition wedstrijden gespeeld tegen de professionals. Voor vandaag zijn twee wedstrijden gepland tegen de zaalvoetbal selectie van St Maarten.

Vincent Wadilie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May