EBS blaast onderhoud elektriciteitsnet Saramacca af
14 Apr 2013, 08:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) gaat de voor vandaag geplande onderhoudswerkzaamheden in Saramacca niet kunnen uitvoeren. "Het regent waardoor wij slechts een deel van het werk zouden kunnen afronden. Dit betekent dat nog een dag het district zonder stroom zou zitten. Daarom hebben we besloten deze operatie uit te stellen", zegt Marcel Eyndhoven, technisch directeur van het bedrijf zojuist aan Starnieuws.

Wanneer de onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden, kan Eyndhoven nog niet exact zeggen. "Het is afhankelijk van het weer. Wij zullen dat tijdig bekendmaken", deelt hij mee. De EBS moet groot onderhoud verrichten in het district. Het lag in de bedoeling om vandaag tot 16:00 uur te werken en alle onderhoud in één keer af te ronden.

Eyndhoven merkt op dat Saramacca aan de ene kant blij zal zijn dat er vandaag normaal elektriciteit is, maar hij beseft dat mensen en bedrijven voorzorgsmaatregelen hebben getroffen. Hij vindt het jammer dat het geplande werk moet worden afgeblazen. "Wij hadden niet gerekend op zoveel regen", zegt hij. Ook de werknemers die gemobiliseerd waren, kregen vanmorgen te horen dat het werk wordt uitgesteld. EBS verontschuldigt zich voor het ongerief.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May