Ambassadeur: China altijd bereid tot geven van hulp
12 Apr 2013, 20:00
foto
Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en leden van haar staf, met de nieuwe Chinese ambassadeur, Yang Zigang, en zijn delegatie.


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft vandaag de nieuwe Chinese ambassadeur, Yang Zigang, met zijn delegatie op haar kantoor ontvangen. Suriname en China hebben samenwerkingsverbanden op diverse gebieden en tijdens dit bezoek is er gesproken over afgeronde en lopende projecten die door de volksrepubliek China zijn gefinancierd. Ook zijn er afspraken gemaakt voor vervolgoverleg met de delegatie.

Amafo ging bij het bezoek in op het beleid van het departement van Sociale Zaken, dat gericht is op armoedebestrijding en de mens met een beperking. Zij hoopt een nieuwe weg in te slaan op sociaal maatschappelijke gebied. Yang Zigang stelde dat zijn land te allen tijde bereid is om hulp aan Suriname te geven. Hij gaf aan dat de beide landen veel van elkaar kunnen leren als het gaat om de multiculturele samenstelling van hun bevolking.

De Chinese diplomaat was erg ingenomen over het onderhoud dat hij had met de bewindsvrouwe, zegt de voorlichting van Sozavo. Amafo werd tijdens het onderhoud bijgestaan door leden van haar staf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May