EFM Magazine herdenkt verjaardag met speciale editie
12 Apr 2013, 08:00
foto


EFM Magazine, vakblad voor ondernemers en bedrijfsleven, viert vandaag zijn eerste verjaardag. Er is voor gekozen om op deze dag de vierde editie uit te brengen. "Wij zijn gestart met een oplage van 1.000 exemplaren en vanaf de derde editie is deze verhoogd naar 2.000. Wij hebben nog veel te doen en zijn zeker nog hard bezig met het verder verbeteren en bekend maken van ons magazine, maar we mogen zeker niet ontevreden zijn over de resultaten tot nu toe", zegt hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie aan Starnieuws.

EFM Magazine was eigenlijk bedoeld voor ondernemers en leidinggevenden (managers) maar heeft nu ook de weg gevonden naar de diverse onderwijsinstellingen, zegt Parsan. De opmaak en de druk worden nog in Nederland gedaan, maar de opties lokaal worden bekeken. Dit heeft te maken met het kostenplaatje. "Er zijn zoveel ontwikkelingen op Economisch, Financieel en Managementgebied (EMF) in Suriname dat we ook wel willen overwegen om ons blad zes keer per jaar uit te brengen, we zullen hierover eind dit jaar een besluit nemen", deelt Parsan mee.

Kennis en ondernemen
In augustus 2012 werd de 1e editie van het EFM Magazine officieel geïntroduceerd door overhandiging van het eerste exemplaar aan de governor van de Centrale Bank van Suriname. In elke editie wordt een speciaal thema belicht vanuit diverse invalshoeken. Het augustusnummer was meer gericht op ontwikkelingen in de mijnbouwsector, in oktober 2012 is een editie uitgebracht over diverse ontwikkelingen op financieel gebied en de positie van Suriname volgens de rating agencies. "In februari 2013 hebben wij ons gericht op ontwikkelingen op agrarisch gebied en ons vierde nummer behandelt ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, kennis en ondernemen", vertelt de hoofdredacteur.

De formule van het blad is volgens Parsan door de doelgroep met name ondernemers, managers, studenten, maar ook door andere lezers goed ontvangen. "De vierde editie is een mijlpaal omdat we hiermee hebben aangetoond een vakblad van hoge kwaliteit uit te brengen voor een doelgroep waarvoor er voorheen nog geen echt platform was om informatie met elkaar te delen en ontwikkelen uitgebreid te belichten. Om de verjaardag te vieren, hebben we een speciale editie uitgebracht met als thema 'kennis en ondernemen'. In dit nummer is ook een interviewspecial met Ilonka Elmont verwerkt. Belicht wordt hoe zij de overstap maakte van topsporter naar onderneemster.
"We hopen nog meer mensen te bereiken met ons magazine en onze lezers niet alleen te informeren over de ontwikkelingen op EFM-gebied maar ook te inspireren tot het benutten van de diverse mogelijkheden die er liggen om te ondernemen, te innoveren en bedrijfsprocessen te verbeteren."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May