Green Heritage houdt tweede internationale luiaards congres
10 Apr 2013, 09:00
foto


Green Heritage Fund Suriname (GHFS) gaat door met haar pogingen een maatschappij te creëren van personen die bewust werken aan de voortdurende verbetering van hun milieu en een groen, schoon en gezond Suriname bevorderen.
Zo organiseert zij op 13 en 14 april de tweede internationale meeting over luiaards.
Opgericht in 2005 als een non-profit organisatie, houdt GHFS zich onder andere bezig met de rehabilitatie van luiaards, gordeldieren en miereneters (Xenarthra).

Aan de bijeenkomst nemen deel Flavia Miranda, dierenarts uit Brazilië en Nadia Morraes Barros, onderzoeker aan de universiteit in Portugal. Zij houdt zich bezig met genetisch onderzoek van luiaards. Miranda doet onderzoek naar de dwergmiereneter. Er zijn ook deskundigen uit Panama, Argentinië, Guyana en Duitsland die zullen participeren in de ontmoeting. Het gaat om een wetenschappelijke bijeenkomst over deze dieren.

Behalve de meeting te Berg en Dal is er ook een twee dagen durende cursus in Paramaribo. De training richt zich op diversiteit, conservatie en onderzoek. Met de scholing willen ze onderzoek van de Xenarthra in de Guyana’s stimuleren.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May