Op tijd beginnen en meteen schorsen nieuwe trend DNA
09 Apr 2013, 15:20
foto
Vier ministers waren om half twee aanwezig in De Nationale Assemblee die voor 12.00 uur was uitgeschreven.


Stipt op tijd beginnen met de openbare vergaderingen, maar deze meteen schorsen is sinds maandag de nieuwe trend in De Nationale Assemblee. Zeker de helft van het college en vandaag zelfs meer dan 30 leden waren op de afgesproken tijd van 12.00 uur in de vergaderzaal aanwezig.

Voorzitter Simons opende dan ook de vergadering om het enkele seconden daarna meteen te schorsen. De reden is de afwezigheid van de regering. Vandaag was er geen enkel lid van het regeerteam op tijd aanwezig. Het voornemen van Simons om haar leden met de bedreiging laatkomers en moedwillige afwezigen in de media te noemen heeft gewerkt, maar ze heeft haar doel niet gehaald. Deze keer liet de regering afweten. Ook gisteren werd er geschorst omdat er te weinig ministers in de zaal waren.

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken die de regeringsvertegenwoordiger is in het parlement, heeft maandag na de schorsing kenbaar gemaakt zijn best te hebben gedaan zijn collega’s op tijd in de vergaderzaal aanwezig te laten zijn. “Maar ik heb niet die invloed ervoor te zorgen dat de ministers hier op zijn”, zei Moestadja zich verontschuldigend.

De vergadering begon effectief pas anderhalf uur na de uitgeschreven tijd van 12.00 uur. Om half twee was Moestadja er met nog vier van zijn collega’s. Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) en Jim Hok (Natuurlijke Hulpbronnen) waren op de vergadering. Op de dinsdag houdt de raad van minister haar vergaderingen, vandaag dat De Nationale Assemblee om 12.00 uur zou beginnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May