Teleurstellende opkomst sollicitatie brandweer Marowijne
09 Apr 2013, 07:00
foto
Een van de twaalf personen die bij de brandweer in dienst wil treden, tijdens het sollicitatiegesprek in een lokaal van VOJ Albina.


De opkomst bij de sollicitatie van het Korps Brandweer Suriname (KBS), die maandag op VOJ Albina is gehouden, is teleurstellend. Slechts twaalf jongemannen in de leeftijdsklasse tussen 18 en 28 jaar hebben, ondanks de vele bekendmakingen, zich aangemeld voor de elementaire opleiding aspirant brandwacht. De vrouwen hebben het laten afweten.

Acht sollicitanten zijn afkomstig uit Moengo en vier uit Albina. Bij de selectietest is één kandidaat uitgevallen. De kandidaten moeten in het bezit zijn van een lagere technische of een de muloschool. Het KBS wil de dienst landelijk uitbreiden met 150 nieuwe brandweerlieden. De uitbreiding is nodig voor een betere bezetting van bestaande brandweerkazernes, terwijl er nieuwe in het binnenland zullen worden opgezet.

Diverse testen
Winodh Bhola, onderhoofd Personeelszaken, tevens adjunct hoofdbrandmeester zegt aan Starnieuws dat na een evaluatie binnen de korpsleiding, een datum vastgesteld wordt om kandidaten nog eens de mogelijkheid te bieden in Paramaribo. De brandweertopper legt uit dat het wervingstraject verder bestaat uit een sport-, psychologische en medische test.

Bhola zegt dat in de maand mei de sporttest wordt gehouden, waarna de andere onderdelen worden afgewerkt. Alwin Pinas rayoncommandant van de brandweer te Albina denkt dat de geringe belangstelling ook kan komen omdat er onlangs een sollicitatie is geweest van de politie. Daarvoor hebben dertig personen uit Marowijne gesolliciteerd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May