Muren Mytylschool opgevrolijkt met schilderingen
08 Apr 2013, 22:00
foto


De pupillen van de Mytylschool hebben meer redenen gekregen om te lachen. De muren van de school voor kinderen met een lichamelijke beperking zijn opgevrolijkt met kleurrijke schilderingen. Dit is het resultaat van werk van de streetart-organisatie ‘Switi Rauw’ en de inzet van Miss India Suriname 2011 Varsha Ramratan.

Switi Rauw wil met dit project de aandacht van de gemeenschap vestigen op het kind met een beperking. "Zij hebben net als andere kinderen het recht op een gelijkwaardige behandeling." Het thema van dit project was dan ook ‘Lachen’. Verschillende bedrijven hebben gezorgd voor financiering van het sociaal project dat is uitgevoerd door de kunstenaars Ernesto Saldi, Joey Roberts, Nicolay Barron, Vernon Simons en Raymill Nerkust.

Switi Rauw beschildert muren en/of plekken langs de weg als een vorm van legale ’streetart’. De binnenstad van Paramaribo wordt op deze manier verfraaid. “De ‘rauwe’ muren van Suriname zijn een prachtige ondergrond om diverse schilderingen aan te brengen”, zegt de organisatie in een persbericht. Kevin Headley en Hedy Tjin zijn de initiatiefnemers van het project.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May