Jawahier in top 16 Caribische Tafeltennis Kampioenschappen
08 Apr 2013, 19:30
foto


Tafeltennisser Adesh Jawahier heeft zich geplaatst bij de top 16 voor tafeltennis voor de Caribische Kampioenschappen. Hij maakte deel uit van de delegatie die van 2 tot 7 april heeft deelgenomen aan de landelijke Caribische tafeltennis kampioenschappen U15 en U18 op Trinidad.

Jawahier eindigde bij de individuele wedstrijden in de U15-klasse als tweede. In de volgende ronde versloeg hij zijn Trinidadiaanse tegenstander met 3-0. Eenmaal in de top 16 was hij echter niet opgewassen tegen zijn tegenspeler uit de Dominicaanse Republiek. Jawahier verloor deze set met 3-0.

Bij de U18 wist de Surinamer Maurice Lee als eerste in zijn pool te eindigen. Hij haalde de top 16 echter niet omdat hij verloor van zijn tegenstander uit de Dominicaanse Republiek.

Drastisch opvoeren trainingsuren
Coach en trainer Gieta Girjasing vindt dat de jongeren beter konden presteren. Toch is zij niet ontevreden met het resultaat. De Surinaamse deelnemers ontberen wedstrijdervaring en moeten meer trainen. Girjasing zegt dat de Surinaamse tafeltennisploeg veel minder uren traint in vergelijking met andere landen. Zo trainen ze in het Caribisch Gebied 4 uren gedurende vijf dagen, dus 20 uren. Smashpoint, de organisatie waaruit Jawahier uit voortkomt, traint drie keer per week twee uren. Andere organisaties trainen twee uur per week. Girjasing pleit ervoor dat de trainingsuren drastisch worden verhoogd.

De Surinaamse deelnemers in de U-18 waren Maurice Lee, Jared Sogea en Mitchell Tamrin. In de U15 deden behalve Jawahier ook Niquel en Gian Mannes en Shawn Tamrin mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May