Panka: Ik vind dat Bouterse weer president moet worden
08 Apr 2013, 06:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, met in zijn hand een bundel US$ 100 biljetten (zie insert) kondigt aan dat hij voor het presidentschap gaat in 2015. Foto: George Cheng Jr. www.Bombelman.com


"Elke politicus, dus ook mede-coalitieleider Ronnie Brunswijk, mag ambities hebben voor het presidentschap. Maar wij hebben geen rechtstreekse presidentsverkiezing. Als je in een samenwerking bent, is het ook belangrijk na te gaan welke partij de meeste zetels behaalt. Die draagt de presidentskandidaat voor. Ik vind dat president Desi Bouterse voor nog een termijn moet gaan."

Dit zegt Ricardo Panka, hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP) tevens fractieleider van de Mega Combinatie aan Starnieuws. Hij reageert hiermee op de aankondiging van Brunswijk tijdens de show van de Amerikaanse rapper Rick Ross zaterdagavond in het André Kamperveenstadion. Brunswijk zei dat hij de arme mensen rijk wil maken en dat hij gaat voor de hoogste functie in het land in 2015. Hij werd hierin ondersteund door Ross die speciaal het liedje voor hem zong 'All we do is win, win, win...' Brunswijk danste vrolijk mee en strooide met bankbiljetten.

Panka zegt dat binnen de coalitie nog geen besluiten zijn genomen over de verkiezingen die over twee jaar zullen worden gehouden. "Wij zijn bezig met het inlossen van de beloften en er is nog veel werk te doen", zegt Panka. Hij vindt dat Bouterse nog een termijn president moet zijn om de dingen die niet in vijf jaar kunnen worden gerealiseerd, af te kunnen ronden. Panka merkt op dat de president in De Nationale Assemblee wordt gekozen. Zeven assembleeleden moeten een voordracht doen. De president en vicepresident moeten met twee derde meerderheid worden gekozen, anders moet de Verenigde Volks Vergadering bijeenkomen met alle volksvertegenwoordigende organen. "Maar zover zijn wij nog lang niet", stelt Panka, die opmerkt dat de komende twee jaar nog bergen werk verzet moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May