DAE-toestel keert terug met motorproblemen
07 Apr 2013, 19:55
foto


Een toestel van Dutch Antilles Express (DAE) was vanmiddag net opgestegen, toen er een probleem met een van de motoren werd geconstateerd. "Het toestel moest terugkeren op de luchthaven en enkele passagiers zijn onwel geworden", bevestigt Gerard Brunings, adviseur van de president belast met de reorganisatie van de luchtvaartsector tegenover Starnieuws.

Het toestel was onderweg naar Curaçao. Toen het probleem kort na het opstijgen werd ontdekt en het duidelijk was dat het toestel terug moest keren, zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen op de Johan Pengel luchthaven. Brandweerauto's stonden klaar langs de baan om in actie te komen als er iets mis zou gaan. De weg was ook afgesloten.

Brunings zegt dat de procedure die noodzakelijk is bij zulke gevallen, gelijk in werking wordt gesteld. Nagegaan wordt wat het probleem is met het toestel. Ook de burgerluchtvaartautoriteit Casas komt hierbij te pas. Passagiers aan boord waren behoorlijk geschrokken van de situatie. Zeker toen er ook nog gassen vrijkwamen, waardoor verschillende mensen onwel werden. Er zijn ook mensen flauw gevallen nadat zij al uit het vliegtuig waren. Er wordt medische hulp geboden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May