Lange files op weg naar Domburg
07 Apr 2013, 17:00
foto
De helikoptershow op Domburg had veel bekijks.


Er zijn kilometerslange files op de wegen naar Domburg. Duizenden mensen zijn op de been te Domburg, waar de Family Day wordt gehouden. Tientallen politieagenten zijn ingezet om het verkeer te regelen en te zorgen voor veiligheid.
Kinderen, volwassen en seniorenburgers genieten van de vele attracties op het water. De meer dan veertig tentjes doen het goed met verkoop van eten, drank, bloemen en andere spullen.

De helikopter stal de show. De gesimuleerde 'reddingsactiviteiten' genoten veel aandacht. Ook het optreden van Jerrel van Embricqs kreeg veel aandacht. Door de waterdruk werd hij de lucht in geslingerd. Mensen keken vol spanning naar alle activiteiten. De felle zon kan de dag niet verpesten. Zonnebrillen, petten, hoofddoekjes, paraplu’s dienen als kleine middeltjes tegen de zon.

25.000 mensen verwacht
Districtscommissaris Rawien Jiawan zegt aan Starnieuws dat de organisatie voorbereid is op de drukte. “Wanica is een groot district. De toegang is gratis, dus iedereen mag binnenkomen. Dit is een sociaal project, maar het is ook goed voor de economie. De tenthouders kunnen wat geld verdienen en mensen hebben een leuke dag. Veel mensen uit andere districten zijn hiernaartoe gekomen”, deelt Jiawan mee.

Ook Rieshi Ramkhelawan, voorzitter van de Watersport Vereniging Friends, verwacht nog veel meer mensen. De organisatie rekent op bijkans 25.000 personen. De eerste Family Day werd in het district Saramacca gehouden. Deze werd een groot succes. President Desi Bouterse is eveneens aanwezig op dit evenement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May