Sasur zal ook tegen showorganisator Brunswijk optreden
06 Apr 2013, 15:00
foto
De Amerikaanse rapper Rick Rossen en showorganisator Romeo Bravo (Ronnie Brunswijk). Foto: René Gompers


Prim Ramlal, voorzitter van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur), laat zich niet afschrikken door Brunswijk of wie dan ook. "Als artiesten onze muziek gebruiken, zullen zij moeten betalen. Dat geldt voor Rick Ross en ook voor Tommy Lee Sparta. Beide artiesten treden vanavond op. Wij zullen aangifte doen als er gebruik wordt gemaakt van ons repertoire, zonder dat er is betaald of een regeling is getroffen", zegt Ramlal aan Starnieuws.

"Wie is Sasur, ik ken Sasur niet", antwoordt Ronnie Brunswijk, die Rick Ross naar Suriname heeft laten halen. Hij heeft geen aandacht besteed aan auteursrechten en Sasur, zei hij op een persconferentie vanmiddag. Ramlal merkt op dat medewerkers van Sasur de optredens bezoeken en als de organisatoren in overtreding zijn, zal er aangifte tegen hen gedaan worden.

"Wij maken geen onderscheid. Om welke showpromotor het ook gaat, je moet auteursrechten betalen. En juist de parlementariër Brunswijk zou het beter moeten weten. Hij moet het goede voorbeeld geven. De minister van Justitie en Politie is ook van zijn partij", benadrukt Ramlal. Brunswijk geeft mensen aanleiding om de wet niet na te leven, terwijl hij lid is van de wetgevende macht. Ramlal zegt dat hij iedereen op dezelfde manier behandelt. "Wij zullen zeker aangifte doen tegen de organisatoren van de shows als ze zich niet houden aan de wettelijke regels", verzekert Ramlal. Hij voegt eraan toe dat het grootste deel van de muziek behoort tot het repertoire van Sasur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May