Iamgold schenkt ambulance aan ziekenhuis Nickerie
06 Apr 2013, 03:30
foto
Patricia van Aerde overhandigt namens Iamgold de sleutels van de nieuwe ambulance aan ziekenhuisdirecteur Antoine Elias.


Iamgold heeft een splinternieuwe ambulance geschonken aan het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Sharmila Jadnanansing, Manager Legal & Corporate Affairs van Iamgold, heeft vrijdag met directeur Antoine Elias van het ziekenhuis het protocol van overdracht van de ambulance getekend.

Roy van Aerde, die jarenlang 'het gezicht' van Iamgold was, had zich sterk gemaakt voor dit project. Jadnanansing gaf aan dat het 'Roy zijn project' was. Daarom is ervoor gekozen om Patricia van Aerde, de weduwe van Roy, de sleutels van de ambulance te overhandigen aan de directeur van het LMSZN. Het voertuig heeft ruim US$ 80.000 gekost. Jadnanansing is zich er bewust van dat ook in Nickerie Iamgold een bijdrage geleverd heeft aan de volksgezondheid van de Surinamers.

Directeur Antoine Elias, is bijzonder verheugd met deze geste. Hij bedankte Iamgold voor dit kostbare geschenk en gaf tegelijkertijd aan dat in augustus ook Staatsolie een soortgelijke ambulance zal doneren aan het ziekenhuis. Hij merkte op dat een bedrijf niet alleen moet 'bedelen' maar ook moet laten zien dat als je vraagt je ook een aanzet moet geven. Zo zal het ziekenhuis uit eigen besparingen twee soortgelijke ambulances zal aanschaffen. Dan zal het ziekenhuis augustus over vier gloednieuwe ambulances beschikken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May