Openbare vergadering gouddeals begint donderdag
03 Apr 2013, 15:45
foto


De openbare vergadering over de behandeling van de gouddeals gaat morgen om half tien door. De huishoudelijke vergadering vandaag is laat begonnen. Er is ook lang gesproken over de spreektijd die gehanteerd zal worden. Na een schorsing is besloten dat de commissie die de deals heeft voorbereid zestien uren spreektijd krijgt. Buiten de commissie om hebben de leden vier uren.

Beide gouddeals zullen samen worden behandeld. In de commissies van rapporteurs zitten dezelfde dertien personen. Afgesproken is dat Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP), die voorzitter is van de commissie, Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh en Ronald Venetiaan iets meer spreektijd hebben dan de overige leden.

De oppositie had meer spreektijd gewild. Er werd op gewezen dat het om zeer belangrijke overeenkomsten gaat. Het land zal voor vele jaren gebonden zijn hieraan. Uiteindelijk is in de huishoudelijke vergadering het besluit genomen dat er twintig uren uitgetrokken wordt voor de vergadering. "Het gaat niet om een begrotingsbehandeling", zei voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May