Huize Ashiana geniet van afsluiting Holi-viering
03 Apr 2013, 00:00
foto
Op de laatste dag van het Holi-feest 'bhurwa Mangar' (oude dinsdag) heeft Kries Ramkhelawan samen met de bewoners van Huize Ashiana een feestje gebouwd. (Foto Edward Troon)


Op de laatste dag van de Holi-viering, dinsdag, hebben de seniorenburgers van Huize Ashiana veel plezier beleefd. De artiest Kries Ramkhelawan heeft met zijn organisatie 'Saathi' de boel op stelten gezet. Spontaan werd er gedanst op vrolijke live muziek in Sarnami. Ook de medewerkers van het tehuis hebben de bewoners als eregasten op het feest behandeld.

Ramkhelawan zegt aan Starnieuws dat hij de afgelopen twee jaren met Holi geen feestje heeft georganiseerd voor de seniorenburgers. "Ik ga geen enkel jaar meer overslaan. De mensen hebben te kennen gegeven dat zij de gezelligheid met Holi hebben gemist. Daarom heb ik de draad weer opgepakt. Want dienen van anderen, geeft een heel goed gevoel", zegt de artiest. Hij is zo blij dat de seniorenburgers met volle teugen genoten hebben van het feestje op 'bhurwa Mangar' (oude dinsdag).

Nog een drankje?
Zoals gebruikelijk op een feestje werd ook hier 'sopie' geschonken. De medewerkers weten precies wie dat wel of niet mag hebben. "Moet ik het aanlengen met cola of wilt u alleen ijs?", wordt er vriendelijk gevraagd. Achter haar loopt een bewoonster met een dienblad met daarop een fles cola en bekers rond. En het blijft niet bij één bekertje. "Kan ik aanvullen voor u?" wordt er uitnodigend gevraagd. En bij het Phagwafeest, mag de roti met kip natuurlijk niet ontbreken.

De organisatie heeft aan alles gedacht. Ook de gekleurde poeder werd uitbundig rondgestrooid. Ramkhelawan heeft alle feestvierders een aardig kleurtje gegeven. "Ik heb echt genoten. Hier zullen wij nog lang over napraten", zegt een bewoner glunderend.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May