Vraag met KLEM…. (aangeboden)
03 Apr 2013, 02:00
foto


We vernemen weer dat de SLM uitgestelde vluchten heeft, vluchten met meer dan 24 uur vertraging et cetera. Dit lijkt nu op de nieuwe imago van onze nationale carrier. 2013 wordt het jaar van 24 uur vertragingen, uitgestelde vluchten en zelfs geannuleerde vluchten. Maar, er is licht in de tunnel. Want passagiers werden gebeld en hadden zelfs een telefoonnummer van SLM. Een telefoonnummer waar een echt mens, één van vlees en bloed, de telefoon opnam als je belde. Dat is toch vooruitgang, voorheen kreeg je “bezettoon”.

Ik woonde sedert 1997 in Trinidad en ik kon alleen met SLM heen en terugvliegen. Laat mij jullie vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt in die jaren. Eens kwamen we op de oude luchthaven van Trinidad om te vertrekken tegen half acht ’s avonds. We vertrokken om 2 uur ’s morgens. Een ander keer zouden we 10 uur ’s morgens vliegen en tegen 2 uur ’s middags was ik op Timehri (Guyana). De SLM had het voor elkaar gekregen dat we dichterbij huis kwamen, nog niet thuis! Die dag kwam ik om 8 uur ’s avonds met een tweemotorig Cessna vliegtuigje aan op Zanderij, nota bene zonder bagage. Die mocht ik de volgende ochtend op Zanderij halen.

Nog een keer kwam ik op Zanderij aan, geen personeel van SLM te bekennen. Komt er iemand van de luchthaven (waarschijnlijk security) die zegt: “Oh hebt u niet gehoord, die vlucht gaat niet door”. Dat waren de avonturen. Verder heb ik via de SLM ook nog met Trans Meridian en met Miami Air mogen vliegen.

'Vraag met klem...'
Wat een opluchting was het toen BWIA ook op de route begon te vliegen. En ook BWIA had problemen. Toch waren de problemen van BWIA niet zo erg. In elk geval heb ik nooit een vertraging van meer dan 5 uren op deze route mogen ervaren. Wat de piloten van BWIA wel hadden, is dat ze in de droge tijd bang waren om te landen als er dikke mist was in de savanne.
Ik heb met de SLM alleen nog, weinig, naar Amsterdam gevlogen. En daar was het weer raak!

De slogan van Johnny Kamperveen: “..vraag met klem..”. Nou om die klem hoefde je nooit te vragen, want je zat al vaak genoeg klem. Ik had mezelf eigenlijk al gezegd dat mijn zuur verdiende geld nooit naar de SLM zou gaan.
Nu, 2013, zien we dat we voor dit jaar, elke maand geconfronteerd worden met geannuleerde vluchten. Ik geloof dat er technische mankementen optreden en ik geloof ook dat er met man en macht aan gewerkt wordt. Maar ik ben er eveneens van overtuigd dat er met man en macht gewerkt wordt aan de goedkoopste oplossing, niet aan de beste oplossing. Ik denk dat de SLM maar beter de deuren kan sluiten en anderen de kans geeft om het beter te doen. Want de huidige situatie is zielig.

Zuur verdiende geld
Het heeft meer dan 36 uren geduurd om een charter maatschappij te vinden om de vlucht uit te voeren. Terwijl ik voor de grap naar een charter maatschappij een e-mailtje stuurde, kreeg ik binnen een uur antwoord. Een charter maatschappij met landingsrechten in de VS. Natuurlijk zou ik het bedrag niet kunnen betalen, maar als SLM de vlucht toch niet heeft uitgevoerd, maar wel geld voor de tickets heeft ontvangen, heeft SLM het geld wel. Bovendien komt nog bij dat hotel en schade claims betaald moeten worden.

Ik kreeg net een telefoontje, mijn vlucht naar Port of Spain wordt 23 uur na gepland uitgevoerd. Dus ik kan nog op vakantie. Maar mijn vakantie begint slecht, mijn plannen moeten nu worden veranderd. Mijn plan om nog een eiland te bezoeken moet ik nu in heroverweging nemen. En ik moet weer door de SLM molen wanneer ik naar huis terugkom. Mijn eerdere uitlating dat ik mijn zuur verdiende geld nooit naar de SLM laat gaan, zal nu zeker altijd hoog op mijn agenda blijven.

Onze welgemeende verontschuldigingen voor dit ongerief. LOL!!!

Ashwien Kanhai, Tandarts
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May