Suriname heeft 5x goud, 7x zilver en 3x brons binnen
01 Apr 2013, 03:00
foto
De Surinaamse vlag is voor vijf gouden plakken gehesen tijdens de Carifta Zwemkampioenschappen op Jamaica. (Foto: Stephan Playfair)


De Surinaamse delegatie heeft in twee dagen tijd 5x goud, 7x zilver en 3x bronzen medailles behaald op de Carifta Zwemkampioenschappen op Jamaica. Op de tweede dag, zondag, werden 2 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles in de wacht gesleept.


Op de tweede dag van de zwemkampioenschappen hebben Yaël Touw Ngie Tjouw en Jair Vreugd beiden goud gewonnen in hun leeftijdsgroep op de 100 m rugslag. Yaël heeft tot nu toe drie gouden medailles in de wacht gesleept, terwijl Cedric Blokland en Jair Vreugd elk ook een gouden plak op hun naam hebben staan.

Na zijn teleurstelling van de vorige dag, waarbij Vreugd de wedstrijd had gemist, is dit een mooie comeback voor hem, zegt Gordon Touw Ngie Tjouw in een verslag. Voorafgaand op de 100 meter rugslag in een tijd van 1:08:10 behaalde Yaël al een zilveren medaille op de 200 m vrije slag. Hij heeft ook een bronzen plak veroverd op de 400m IM.

De overige medailles zijn op de tweede dag in de wacht gesleept door Zuyhair Pigot op de 50 m vlinderslag (zilver), Renzo Tjon A Joe op de 50m vlinderslag (brons), Cedric Blokland op de 100 m rugslag (brons) en zilver voor de Surinaamse 15-17 jaar heren estafette op de 400m wisselslag.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May