Suriname behaalt 7 medailles op Carifta Swimming Games
31 Mar 2013, 02:00
foto
Yaël Touw Ngie Tjouw (11) behaalt twee gouden medailles op Jamaica.


Suriname heeft drie gouden en vier zilveren medailles behaald zaterdag tijdens de Carifta Swimming Games 2013, die op Jamaica worden gehouden. De 11-jarige Yaël Touw Ngie Tjouw, die zijn debuut maakte, heeft twee gouden plakken voor Suriname behaald op de 50 meter rugslag en de 100 meter vlinderslag. De derde gouden medaille staat op naam van Cedric Blokland op de 50 m rugslag in de leeftijdsgroep 13-14.

Suriname doet met negentien zwemmers mee aan de zwemkampioenschappen. Gistermorgen hebben de Surinaamse zwemmers maar liefst zeventien finale plaatsen behaald. Jair Vreugd en Robert Tjoe-A-On hebben hun races op de 50 meter rug gemist, anders waren zij volgens een verslag van Gordon Touw Ngie Tjouw ook in de finale.

Zilveren plakken
Blokland behaalde op de 100 m vlinderslag de zilveren medaille en registreerde een tijd van 1:00.87. Suriname wist ook twee zilveren plakken te veroveren op individuele nummers door Brienne Renfurm en Zuhayr Pigot. Renfurm deed dit in de leeftijdsgroep dames 15-17 jaar op de 50 m rugslag en Pigot tijdens de heren 15-17 100 m vlinderslag.

Op de 15-17 400 m vrije slag estafette eindigde Suriname op de tweede plaats. Net 1:15 seconde na de estafette ploeg van Trinidad en Tobago. Op de derde plaats eindigde Jamaica. In deze estafette ploeg zaten Zuhayr Pigot, Denswil Wayne, Tjon A Joe Raiz en Tjon A Joe Renzo.

De zwemmers die meedoen zijn: Chantell Peiter, Valery Amstelveen, Megan de Freitas, Ayesha Bhairo, Briënne Renfurm, Evita Leter, Yaël Touw Ngie Tjouw, Wendell Zinhagel, Jaïr Telting, Irvin Hoost, Cedric Blokland, Jaïr Vreugd, Renzo en Raïz Tjon-A-Joe, Daniel Kolf, Michael Grauwde en Robert Tjoe-A-On, Wayne Denswil en Zuhayr Pigot.
De coaches zijn Marcel Tjon Kong Hong, Anil Girjasing en Yash Daryanani. De wedstrijden duren tot en met 2 april.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May