Azalia, Kidztori Baby van het jaar
31 Mar 2013, 04:00
foto
Azalia, Baby van het jaar en Zaîn is origineelste zuigeling. (Beeld: René Gompers)


De gewonnen spullen worden persoonlijk door Azalia geïnspecteerd. Haar handjes grijpen, trekken en tikken op de spullen. Met pretoogjes en een brede glimlach wordt alles goedgekeurd. Azalia Kamtasing is zaterdagmiddag uitgeroepen tot de Kidsztori Baby van het jaar. De prijs voor de 'origineelste' baby ging naar Zaîn Stjeward.

Deze verkiezing is georganiseerd door opvoedtijdschrift KidzTori. Het blad bestond op 9 maart twee jaar en viert met de verkiezing zijn verjaardag.
447 baby's tussen nul en twee jaar hebben meegedaan aan de verkiezing. De foto's van de deelnemers werden op Facebook geplaatst waarop het publiek een 'like' mocht plaatsen. Er zijn meer dan 12.000 'likes' geregistreerd. Aan de foto's werd de zin "Mijn kind is bijzonder omdat..." toegevoegd die de ouders zelf invulden. De top vijf met de meeste 'likes' moest nog door een jury heen die lette op de creativiteit van de foto, de originaliteit van de zin en de samenhang van de foto en zin.

Mooie aspecten accentueren
Gaandeweg werd er nog een categorie ingesteld om de creativiteit van ouders te belonen. De 1 jaar en 3 maanden jonge Zaîn Stjeward, is daarbij als 'origineelste' baby uit de bus gekomen. Hij poseerde buiten tussen de watermeloenen op het achtererf van zijn grootouders. Hij vertoeft graag tussen de gewassen die zijn grootouders planten. Azalia voldeed aan de alle criteria. "Mijn kind is bijzonder omdat ze met haar persoonlijkheid zelfs Grumpy van Sneeuwitje kan laten lachen", schreven haar ouders.

"Het idee achter de verkiezingen is om opvoeders stil te laten staan bij de mooie en bijzondere aspecten van hun kind", zegt Wanda Koorndijk van KidzTori. "We stimuleren hiermee het positief ouderschap , door ouders te laten zien dat het belangrijk is de positieve dingen van je kind te tonen, om trots op ze te zijn en dat te delen met anderen." De organisatie bekijkt mogelijkheden om de verkiezing jaarlijks te houden. "Het is gebleken dat we in een behoefte voorzien als we naar het aantal inzendingen kijken" concludeert Koorndijk. " Ons is ook verzocht om iets te doen met peuters en kleuters. "
Het bedrijfsleven heeft goed ingespeeld op de babyverkiezing. De winnaars gingen naar huis met onder andere BlackBerry's, babyspullen, cadeaubonnen, knutselwaar en ehbo-trainingen. Van Finabank krijgt Azalia een spaarrekening met als eerste inleg SRD 2500.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May