Marinebasis wordt hoofdkwartier douane (update)
01 Apr 2013, 00:00
foto


Als het Korps Douane volgend jaar zijn 150 bestaansjaar herdenkt, zal hij een eigen onderkomen hebben. De oude Marinebasis aan de Abattoirweg tegenover het oude slachthuis, wordt gerenoveerd tot hoofdbasis van de douane.


“Met lede ogen moesten we aanzien dat de Marinebasis geen functie meer had,” zegt Aanand Ramdjielal aan Starnieuws. Hij is voorzitter van het Inter Management Team van de Dienst Invoerrechten en Accijnzen. Ramdjielal is adviseur van het Bureau Nationale Veiligheid en is ter beschikking gesteld aan het directoraat Belastingen dat valt onder het ministerie van Financiën.

Binnen een jaar wil hij zaken op orde stellen binnen het korps, dat niet zonder slag of stoot gaat. Met de Schepenwet 1908 in de hand, pakt Ramdjielal samen met zijn team de transformatie en reorganisatie van het korps douaniers aan.

Een eigen onderkomen voor het Douanekorps past binnen de contouren van behoorlijk bestuur, zegt Ramdjielal. De militairen moesten weg van NV Havenbeheer toen die met de rehabilitatie van de haven begon. Intussen is de rehabilitatie afgerond en blijkt dat Havenbeheer het complex eigenlijk niet nodig had. "Vandaar het besluit van de president om de douane die zonder een behoorlijk onderkomen zit, daar te faciliteren."

De Marinebasis heeft al enkele fundamentele voorzieningen en is het nu een kwestie van de renovatie op een milieuverantwoorde manier en dan in fases. Ramdjielal ziet de zaken liever gisteren dan vandaag gedaan. In elk geval heeft hij de ‘tools’ in handen om de job te klaren, voegt hij eraan toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May