Gouden huwelijk voor echtpaar Sewkaransingh-Boedhai
30 Mar 2013, 18:30
foto
Echtpaar Sewkaransingh-Boedhai met kinderen en kleinkinderen.


Balwan Sewkaransingh (69) en Soemitra Sewkaransingh-Boedhai (65) delen al vijftig jaren lief en leed met elkaar. Dit heuglijke feit vierden zij gisteren te midden van kinderen en kleinkinderen in het district Wanica.

Sewkaransingh heeft aan landbouw gedaan. Zijn vrouw heeft 28 jaren lang gewerkt als schoonmaakster op een openbare school. Samen hebben zij hun drie zonen en vier dochters opgebracht. Dieptepunt in hun leven is het overlijden van hun jongste zoon op 33-jarige leeftijd. Hoogtepunt noemt het echtpaar de hechte band die de familieleden met elkaar hebben.

Iedereen gelukkig
Het echtpaar heeft negentien kleinkinderen. “Al mijn kinderen zijn gelukkig getrouwd en ze leven goed met elkaar. Dat is erg belangrijk en dat maakt mij ook gelukkig”, zegt Sewkaransingh aan Starnieuws. Boedhai vertelt dat zij en haar echtgenoot op dezelfde dag, 29 juli, jarig worden.

Zoon Dinesh Sewkaransingh merkt op dat ondanks zij een goede baan hebben, de twee broers ook aan de landbouw doen. “Het is een stukje opvoeding die je mee hebt gekregen. Wij hielpen onze ouders met landbouw en het is iets van ons geworden nu. Daarnaast voedt je je eigen kinderen ook ermee. Een back-up voor de moeilijke tijden”, benadrukt de zoon.
Districtscommissaris Rawien Jiawan wenst het echtpaar nog vele jaren in goede gezondheid toe en hoopt dat velen dit goede voorbeeld mogen opvolgen. Vijftig jaren lief en leed met elkaar delen, is volgens de dc een prestatie die gekoesterd moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May