Het lijden van Jezus herdacht op Goede Vrijdag
29 Mar 2013, 19:00
foto
Kerkgangers verlaten de CAMA kerk aan de Grote Combéweg, na het bijwonen van de eredienst op Goede Vrijdag. (Foto Ranu Abhelakh)


In het hele land hebben Christelijke kerken het lijden en sterven van Jezus Christus op Goede Vrijdag herdacht. De eredienst van de Christelijke en Alliance Zending Kerk van Suriname (Cama kerk) aan de Grote Combéweg, is geleid door broeder Simon Cheung die in het Cantonees voorging, met vertaling door zuster Cindy Lai. Met zang van het jeugdkoor is de dienst aangevangen, waarna de gebeden volgden.

De Bijbeltekst is in het Nederlands voorgelezen, terwijl de vertaling in Chinese karakters op een scherm wordt geprojecteerd. De preek en het avondmaal zijn geleid door dominee Goe Li, die gestationeerd is in Cayenne en met negen jongeren naar Suriname is afgereisd voor de Paasviering. Na de dienst zijn deze jongeren samen met 60 leeftijdsgenoten naar Marinalex vertrokken voor hun jeugdkamp.

Een Redder nodig
Pastor Frank Wong vertelt aan Starnieuws dat de CAMA gemeente voor Chinezen ongeveer 200 gedoopte leden kent. “Wij tellen de 110 kinderen en andere kerkbezoekers niet als leden”. Wong zegt ter verduidelijking dat, “bij deze dienst meer gedoopten aanwezig waren, in tegenstelling tot de reguliere diensten op de zondagochtend, die door veel niet-gedoopten ook worden bezocht”.

Tijdens de preek is ingegaan op de dagelijkse problemen en de oplossing ervan. “We praten over verandering van levensomstandigheden, maar de echte verandering komt van binnen. Dat kunnen mensen niet zelf bewerkstelligen, maar zij hebben een Redder nodig, om die verandering in hun harten te bewerkstelligen. Wij kunnen niet alleen op mensen vertrouwen, maar wel op Jezus Christus voor ons heden en toekomst”, legt Wong uit. Deze kerkorganisatie heeft acht gemeenten verspreid over Suriname, waarvan twee Chinees zijn.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May