Carifesta XI-klank reikt verder
28 Mar 2013, 18:00
foto


De timbre van Carifesta XI galmt ook in Marowijne. Ook in het oosterdistrict zal het festival worden aangewend om kunst- en cultuur te versterken.

Districtscommissaris Theo Sondrejoe heeft dinsdag de subcommissie voor dit Caribisch kunst- en muziekspektakel geïnstalleerd. Diverse districten hebben al een Carifesta XI subcommissie.

Het ‘Moengo Festival of Music’ moet de bewoners van het district een voorproefje geven op Carifesta. Dit evenement wordt van 20 tot en met 22 september gehouden in Moengo en moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het voormalige bauxietstadje.

In de subcommissie van Marowijne zitten behalve de kunstenaars Marcel Pinas en Gerrit Barron, ook vertegenwoordigers van de plaatselijke Marron, Javaanse en Inheemse gemeenschappen.

Tastbaars achterlaten
“Carifesta XI is niet slechts een toevallig cultureel feestje,” zei Humphrey Hasrat, “ het moet bovenal het startpunt zijn voor de verdere ontwikkeling van kunst en cultuur in Suriname.” Hij is directielid van Carifesta XI en secretaris van het Host Country Management Comité. “Vanuit het thema ‘Culture for Development’ zal Carifesta XI iets tastbaars moeten achterlaten, waaronder organisatievermogen, samenwerkingsverbanden, capaciteitsversterking en faciliteiten.”

Hasrat voegde er tijdens de installatie aan toe dat er trainingen zullen zijn in zowel de toerismesector als in de kunst en cultuur. “Hierdoor kunnen meer mensen blijvend hun brood verdienen in deze sectoren.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May