DAE erkent hiaten in dienstverlening
25 Mar 2013, 13:00
foto


DAE erkent dat het luchtvaartbedrijf niet in staat was om optimale service te bieden aan de passagiers afkomstig van Maracaibo. Hij aanvaardt daarom ook de strafmaatregelen van de Venezolaanse luchtvaartautoriteiten.

De Venezolaanse Nationale Burgerluchtvaartautoriteit (Inac) heeft gisteren bekendgemaakt dat zij de vergunning van DAE om te vliegen op Curaçao en Maracaibo heeft ingetrokken. De strafmaatregel van de Inac volgde op aanhoudende klachten van passagiers over langdurige vertragingen en de slechte staat van de vloot van DAE.

“Wij bij DAE erkennen onze fout en geven ook toe dat dit komt omdat we hadden gerekend op een betere samenwerking met de CCAA (Canadian Council for Aviation and Aerospace) die onze ATR-72 moet certificeren.” Het toestel staat al drie weken op de luchthaven, waardoor “we niet in staat waren de vliegverbinding Curaçao-Maracaibo probleemloos te onderhouden,” zegt Nelson Ramiz van DAE in een verklaring. “Deze nieuwe kist kost ons US$ 75.000 per maand en de piloten zo’n US$ 10.000 per maand, terwijl het vliegtuig niet eens wordt gebruikt.”

Gloednieuw toestel
Voor de Venezolaanse bestemmingen zijn er twee vergunningsoorten; de reguliere vergunning voor lijnvluchten en de niet-reguliere vergunning voor niet geregelde vluchten. Zo wordt Caracas aangedaan met een gewone vergunning, terwijl de route Maracaibo sinds juli 2012 wordt onderhouden met een tijdelijke vergunning, zegt Ramiz. Deze tijdelijke vergunning wordt om de 30 dagen verlengd.

“Tot en met december 2012 hebben we zonder enige problemen deze route onderhouden. Daarna kregen we wat technische problemen met onze vliegtuigen,” merkt de DAE-vertegenwoordiger op. Hij stelt dat deze vliegtuigen nu in Mexico zijn voor reguliere controle, de zogenaamde c-check. Op de Hato-luchthaven op Curaçao staat een gloednieuwe toestel te wachten op inspectie. Ook in Miami wachten twee DAE-toestellen om de vloot op Curaçao aan te vullen, voegt Ramiz eraan toe.

Duidelijkheid
DAE voegt ook drie MD’s van haar zusterbedrijf Falcon Air toe aan haar vloot om te voldoen aan de specificaties van de Venezolaanse luchtvaartautoriteiten. Dit proces kan 15 tot 20 dagen in beslag nemen. “Hierdoor zal DAE de Venezolaanse autoriteiten bewijzen dat zij in staat is haar vluchten naar Maracaibo te herstarten.”

Intussen heeft DAE vliegtuigen van Insel Air ingehuurd voor US$ 20 duizend per vlucht om de passagiers tegemoet te komen. Ook zal zij charters uitvoeren met beschikbare vliegtuigen van andere luchtvaartmaatschappijen.

Inac heeft DAE sinds juli een tijdelijke niet-reguliere vergunning gegeven. In de verwachting dat de vergunning zou worden uitgebreid, bleef DAE tickets verkopen. De luchtvaartmaatschappij zegt dat zij een gesprek heeft aangevraagd met de Venezolaanse autoriteiten om de situatie te verduidelijken en om corrigerende maatregelen te treffen zodat de dienstverlening naar de passagiers is gegarandeerd. DAE wil ook duidelijkheid over de tijdelijke vergunning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May