Venezuela houdt DAE-kist aan de grond
25 Mar 2013, 04:30
foto
Passagiers op de luchthaven La Chinita in Venezuela zijn al meer dan vijftien uur gestrand door niet uitgevoerde vluchten van DAE. (Foto: Panorama)


Voor het Nationaal Instituut voor de Burgerluchtvaart (Inac) van Venezuela is de maat vol. Vertragingen van meer dan vijftien uur en 560 gestrande passagiers die vanuit de luchthaven La Chinita wilden reizen, was voor de Inac de druppel. Hij heeft alle vluchten van DAE gecanceld en houdt een kist van de luchtvaartmaatschappij aan de grond. De luchtvaartmaatschappij DAE onderhoudt ook vluchten vanuit Suriname.

De strafmaatregel van Inac komt na talloze klachten over regelmatige en langdurige vertragingen van de luchtvaartmaatschappij en de slechte dienstverlening. De vloot van DAE zou grotendeels in slechte staat zijn. De Inac stemt toe dat DAE haar diensten op een aantal verkooppunten op de internationale luchthaven Valencia Arturo Michelena en La Chinita in Maracaibo aanbiedt, maar de luchtvaartmaatschappij mag geen commerciële vluchten meer uitvoeren.

De voorzitter van de Inac, Franciso Paz Fleitas, heeft dat zondag bekendgemaakt. Hij zei dat zo'n 560 passagiers die vanuit de luchthaven La Chinita wilden reizen zijn benadeeld. Er zijn acht internationale vluchten van DAE opgeschort.
"We willen niet onderhandelen over de veiligheid en als we bij onderzoek vliegtuigen tegenkomen die niet voldoen aan de gestelde eisen, met name vanuit het oogpunt van onderhoud, dan besluiten we dat er niet wordt gevlogen,” zei Paz Fleitas vanit de luchthaven La Chinita.

Activiteiten beperken
Hij heeft de passagiers aangeraden vliegtickets te kopen bij luchtvaartmaatschappijen die de juiste autorisatie hebben en toestemming hebben van de staat om de vliegverbinding te onderhouden. De Inac-voorzitter voegde eraan toe dat DAE diensten verleent vanuit de luchthavens Simon Bolivar de Maiquetía, Arturo Michelena de Valencia en La Chinita de Maracaibo.

Het instituut heeft klachten van reizigers ontvangen over vertragingen van meer dan vijftien uur en is er gewezen op de slechte staat van het grootste deel van de luchtvaartvloot van DAE. “We hebben maatregelen getroffen om de activiteiten van dit bedrijf te beperken en werken aan de uitvoering van de sancties voor de gedupeerden op de luchthaven La Chinita die naar het buitenland wilden reizen tijdens de Goede Week,” sprak Paz Pleitas.

Geen vliegtuigen
Woensdag waren er al onregelmatigheden gemeld door onverwachte annuleringen van vluchten en lange vertragingen op internationale luchthavens. Op de Chinita Internationale Luchthaven waren 100 mensen gestrand toen een vlucht naar Curaçao werd geannuleerd zonder enige opgaaf van redenen.

Op de luchthaven van Curaçao is een andere groep van reizigers uit Miami dinsdag gestrand. De mensen hoopten naar Venezuela te reizen. Ingewijden zeggen dat de problemen zijn ontstaan doordat de luchtvaartmaatschappij geen vliegtuigen beschikbaar had om passagiers te vervoeren. DAE probeerde het euvel op te lossen door een vliegtuig van een ander bedrijf te zoeken, maar dat lukte niet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May