‘Vervuilers’ Wanica in kaart gebracht
24 Mar 2013, 10:00
foto
Districtscommissaris Rawien Jiawan van Wanica.


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Wanica heeft een rapportage met fotomateriaal en belangrijke gegevens ontvangen van mensen die zich schuldig maken aan het dumpen van vuil. De namen van deze mensen zijn al doorgegeven aan de politie en de zaak zal verder worden aangepakt.

Jiawan zegt aan Starnieuws dat hij nu bezig is te werken aan een districtsverordening, waardoor het districtsbestuur kan optreden en meteen boetes kan innen. De dc ergert zich aan het gedrag van bewoners die overal hun vuil dumpen. Langs de straten, op de bermen, kanalen en kreken, op hoeken en leegstaande percelen krioelt het van alle rommel. De dc doet een dringend beroep op de bewoners van Wanica om verantwoord met het vuil om te gaan en zichzelf en anderen te besparen van alle ellende en onhygiënische toestand.

Jiawan vindt het jammer dat het bewustwordingsproces maar niet opgang komt. “Wij laten het vuil ophalen en afvoeren en meteen daarna wordt er weer troep gedumpt. Je blijft opruimen, maar zolang de bewoners niet zullen meewerken, zal er geen verandering hierin treden. In dit regenweer wordt het alleen maar van kwaad tot erger”, merkt de dc op. Jiawan heeft wederom gesprekken gevoerd met de politie. Deze zal nu optreden tegen mensen die zich hieraan schuldig maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May