Bijzondere scholen moeten verantwoordelijkheid nemen
24 Mar 2013, 02:00
foto
Voorzitter Christine Sabajo van de overkoepelende oudercommissie Albina leest de petitie aan minister Shirley Sitaldin voor.


De stichtingsbesturen van het bijzonder onderwijs moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor de goede gang van zaken op hun scholen.
Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling stelt dit in een reactie op de petitie van de overkoepelende oudercommissie van de drie lagere scholen en VOJ Albina.


In de petitie hebben ouders vrijdag de minister verzocht ernaar toe te werken, opdat er een nieuwbouw voor de St Gerardusschool komt. Deze school, die onder beheer is van het Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) loopt bij iedere springvloed onderwater.

Gedeelde verantwoordelijkheid
De ouders verwijzen naar de toezegging van de bewindsvrouw bij haar bezoek vorig jaar mei aan de school. Zij had beloofd dat indien het RKBO zorgt voor een terrein, er een nieuwe school zou verrijzen. Volgens haar maakt het ministerie geen onderscheid tussen de verschillende schooltypen.

Sitaldin zegt dat er onlangs vergaderd is met de stichtingsbesturen. "De directeur van het RKBO moet er op toe te zien dat er verandering komt in de verwaarloosde staat van de scholen", deelt de minister mee. "Toen gevraagd werd naar het bouwterrein kon de directeur hierop geen antwoord geven", zegt Sitaldin. Ze wijst er op dat het onderwijs op de school niet alleen de verantwoordelijkheid is van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, maar ook van het RKBO.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May