Kromosoeto tekent overeenkomst bouw ziekenhuis Wanica
23 Mar 2013, 00:30
foto
De overheid heeft 10 ha terrein voor een symbolisch bedrag van SRD 1 gekocht van NV Centaurus. Minister Ginmardo Kromosoeto wordt geflankeerd door ondernemer Sarwan Poenai (links) en assembleelid Charles Pahlad.


Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag op zijn ministerie een overeenkomst getekend met NV Centaurus. Dit bedrijf heeft tien hectare terrein voor een symbolisch bedrag van SRD 1 verkocht aan de overheid. In het document is vastgesteld dat het terrein alleen gebruikt mag worden voor de bouw van een ziekenhuis in het district.

Het terrein staat aan de Vredenburg serie B en maakt deel uit van een groot areaal. John Gadjradj tekende namens de NV Centaurus, als gemachtigde van de ondernemer Sarwan Poenai. Kromosoeto zegt aan Starnieuws dat er spoedig begonnen zal worden met de bouw van het ziekenhuis. Het perceel is nu officieel afgestaan aan de overheid. De RGB-minister werd bijgestaan door zijn deskundigen.

Ontwikkeling voor Wanica
Parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) is blij met deze stap. “Een lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling. De gemeenschap krijgt eindelijk het beloofde ziekenhuis. Buitenlandse consultants hebben zich al georiënteerd in het gebied en de bouw zal spoedig starten”, deelt Pahlad mee.

Poenai merkt op dat hij graag verdere ontwikkeling wil zien in het district Wanica. De ondernemer is geboren en getogen in dit district. Toen Pahlad een beroep op hem deed, aarzelde hij niet om de overheid het stukje terrein te schenken. Het wachten is nu op de eerste steenlegging.
Aanvankelijk zou het ziekenhuis aan de Indira Gandhiweg worden gebouwd. President Desi Bouterse had reeds het naambord onthuld. De vorige maand werd besloten om niet meer in zee te gaan met ondernemer Hemant 'Bobby jr'. Jaikaran van San International Group.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May