President Martelly maakt kennis met Surinaamse cultuur
22 Mar 2013, 06:00
foto
De voorbereidingen waren donderdagmiddag nog in volle gang op Lelydorp. (Foto: BIC Wanica)


President Michel Martelly van Haïti zal bij aankomst in de districten Para en Wanica verschillende cultuurelementen van Suriname zien. In beide districten zullen schoolkinderen het bevriende staatshoofd tevens Caricom-voorzitter ontvangen. Martelly landt rond twaalf uur vandaag op de Johan Pengel luchthaven en wordt opgewacht door president Desi Bouterse.


Beide presidenten worden in Wanica met tazza ontvangen en begeleid. Diverse scholieren van de verschillende lagere scholen zullen met Surinaamse en Haïtiaanse vlaggetjes wapperen om de president warm te verwelkomen in het district, zegt districtscommissaris Rawien Jiawan aan Starnieuws. Er zijn tenten opgezet en aangekleed.

“De culturele verscheidenheid van Wanica zal gepresenteerd worden via diverse optredens. Er zal geen formeel gedeelte zijn want de president van Haïti zal niet lang blijven. Iedereen is welkom en wij willen president Martelly zoveel mogelijk van ons cultuur laten zien, in de korte tijd tijdens een tussenstop te Lelydorp”, deelt Jiawan mee.

Volgens het programma zal Martelly rond half twee in de middag te Lelydorp arriveren. Eerst maakt hij een tussenstop bij zijn collega Jerry Miranda in Para. Jiawan zegt dat de Haïtiaanse president kennis kan maken met de Surinaamse cultuur. Daarnaast kunnen aanwezigen een glimp opvangen van de president van Haïti.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May