Muziekexpo voor bevordering creativiteit op school
20 Mar 2013, 16:30
foto
De drums hebben veel belangstelling van de kinderen op de expo van EBGS. (Beeld: René Gompers)


De juf probeert op alle verzoeken in te gaan om alle drummen 'eventjes maar' te laten horen. De kinderen zijn het meest geïnteresseerd in de slaginstrumenten. Ook de gitaar trekt veel aandacht. Vandaag was de eerste dag van een muziektentoonstelling voor basisscholen. Zang, dans en drama horen hierbij. De Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) wil hiermee het belang van muziekonderwijs laten zien en andere scholen aansporen tot creativiteit.

De tentoonstelling is georganiseerd door muziekleraren van de EBGS-scholen, maar is ook bestemd voor andere onderwijstypen. Bussen rijden af en aan bij de Christelijke Onderwijzers Bond aan de Gemenelandsweg om kinderen af te zetten en op te halen. De instrumenten die tentoongesteld worden, zijn door de kinderen gemaakt. Naast het bewonderen van schoolkoren mogen de kinderen ook aangeven welk lied ze willen zingen. Het optreden van de Ritfeldschool maakte diepe indruk op de grote en kleine bezoekers. De Ritfeldschool is winnaar van de Godo Honey Bee musical. De leerlingen voerden het winnend spel op dat gaat over sparen.

Meer doen met muziek
De organisatie wil gedaan krijgen dat er met muziek meer gedaan wordt op school. "Er wordt gezongen en daar blijft het bij", merkt Hermien Kasmo, muziekleraar en projectleider op tegenover Starnieuws. "We hebben graag dat de andere aspecten zoals dans en drama belicht worden tijdens de lessen. Op die manier wordt de creativiteit van de kinderen nog meer geprikkeld. Muziek maakt kinderen slimmer als ze ermee bezig zijn". De expo is ook bedoeld om de onderwijzers te prikkelen. "Er zouden veel meer mensen tot muziekleraar opgeleid moeten worden zodat alle scholen tenminste één muziekleraar hebben", geeft Kasmo aan.

De expositie duurt tot vrijdag. De tentoonstelling is een voorloper op de Pikin Poku Konmakandra op 5 juli. Dit muziekfestival voor basisscholen wordt voor de zesde keer georganiseerd in de Anthony Nesty Sporthal.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May