Ook Ameerali belooft intrekking buitenfunctiestelling Gallant
20 Mar 2013, 00:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Vicepresident Robert Ameerali heeft met nadruk aangegeven dat vakbondsrechten niet beknot mogen worden. “Dat blijft overeind”, stelt hij. Op een vraag, tijdens een persconferentie dinsdag, antwoordt de bewindsman dat de buitenfunctiestelling van vakbondsleider Gustaaf Gallant zeker wordt ingetrokken zoals dat is beloofd door minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Ameerali zegt dat de regering ernstig bezig is deze zaak op te lossen.

Ook regeringsadviseur Eddy Jozefzoon heeft de vorige week gezegd ervan uit te gaan dat Belfort zich aan de afspraak houdt die hij ten overstaan van hem en de vakbondsleiders Robby Berenstein, Errol Snijders en Ronald Hooghart heeft gemaakt. Jozefzoon heeft als bemiddelaar opgetreden in de gesprekken, ook omdat hij de ABOP, de politieke partij van minister Belfort, vertegenwoordigt.

Berenstein zegt in reactie op de belofte van Ameerali aan Starnieuws dat het voor de vakbeweging geen nieuwigheid is en allang geen discussiepunt. "We hebben dit al eerder gehoord en nu weer van de vice p[resident. Daar hebben we niets aan, maar hopen deze week te horen wat er gedaan is door de regering, zodat de minister zijn afspraken nakomt”, zegt Berenstein. Hij wijst er op dat op de buitenfunctiestelling van de vakbondsleider er ook al een berisping is geweest. Beide acties van minister Belfort moeten ongedaan worden gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May