Gouden huwelijk echtpaar Dhanradj-Chotoe in Saramacca
19 Mar 2013, 22:00
foto
Het echtpaar Adjodhapersad Dhanradj en Kamlawatie Chotoe met kinderen en kleinkinderen.


Adjodhapersad Dhanradj en Kamlawatie Chotoe delen al 50 jaren lief en leed met elkaar. Opmerkelijk is dat beiden de lagere school hebben bezocht. Naar school gaan, was in die tijd vooral voor meisjes niet een vanzelfsprekendheid. Dhanradj (69), kon verschillende beroepen uitoefenen in en buiten het district Saramacca. Veel echtparen die recentelijk gehuldigd zijn, zaten in de landbouw. De man zorgde voor het werk op het land en de vrouw voor het huishouden.

Dhanradj heeft de lagere school te Uitkijk bezocht. Vanaf zijn zestiende heeft hij tien jaren lang jaren gewerkt voor Houtzagerij Hion. Hierna heeft hij dertien jaren voor schoolvervoer gezorgd op de route Hamburg-Mahoschool. Op de maandag en zaterdag vervoerde hij patiënten van ressort Kampong Baroe, die naar de arts moesten op Groningen. Als bushouder heeft hij ook twee jaren de route Paramaribo-Jarikaba-Uitkijk onderhouden. Vanaf zijn 42ste heeft hij arbeiders van Saramacca naar Surland vervoerd. Dit werk heeft hij tot zijn 65ste jaar verricht. Hierna heeft hij de werkzaamheden overgedragen aan zijn zoon.

Chotoe, (68) heeft de lagere school van Leiding 11 bezocht. Zij heeft zich na het huwelijk beziggehouden met de huishouding en het opvoeden van hun zeven kinderen, vier dochters en drie zonen. Het echtpaar heeft dertien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani heeft veel respect voor de echtparen die zijn gehuldigd. Hij vraagt de kinderen om het voorbeeld van hun ouders te volgen, want jongeren verdragen nu weinig van elkaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May