Vp: Vervanging KLM op Mid-Atlantische route best mogelijk
19 Mar 2013, 16:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Suriname en Turkije gaan veel meer samen doen in verschillende sectoren. Op een persconferentie vandaag zei vicepresident Robert Ameerali dat in de samenwerking het best mogelijk moet zijn de KLM op de Mid-Atlantische route te vervangen. Hoe dat zou moeten gebeuren, weet Ameerali nu nog niet. “Turkije vliegt over de hele wereld en naar veel toeristische gebieden. Ik weet nu niet hoe, maar het is best mogelijk dat een Turkse vliegmaatschappij de KLM vervangt. Maar dan moeten we eerst de routes gaan ontwikkelen”, zegt Ameerali.

Ameerali is onlangs teruggekeerd van een officieel bezoek aan Turkije, waar hij naast het tekenen van samenwerkingsverdragen ook tal van gesprekken heeft gevoerd. De vp geeft geen concreet antwoord of er bij de regering plannen liggen, om in het vervolg vluchten van ministers, de president en andere Surinaamse diplomaten, met een overstap op Schiphol naar de rest van de wereld, nu via Turkije te laten plaatsvinden. Wel is duidelijk dat met Turkije samenwerkingsgesprekken worden gevoerd in de luchtvaart en toerismeontwikkeling.

Veel mogelijkheden
Tijdens het bezoek van Ameerali is naast het tekenen van een economisch en vriendschappelijk verdrag tussen de beide landen, ook gesproken over het afschaffen van de visumregeling tussen de beide landen. Ameerali zegt dat Suriname met meerdere landen zo een regeling treft. “Van Surinaamse zijde zijn we al ‘ready’ om op diplomatieke niveau de visumverplichting af te schaffen”, zegt de vicepresident.

Alleen al de Turkse vliegmaatschappij ‘Turkish Airlines’ in Istanbul , verzorgt dagelijks vluchten naar meer dan 160 internationale luchthavens, waaronder Schiphol in Nederland. Met 91 verschillende landen heeft Turkish Airlines, het grootste netwerk ter wereld. Er zijn ruim 1500 vluchtroutes vanuit Turkije.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May