Vier dode Brazilianen door vreemde ziekte in Frans-Guyana
19 Mar 2013, 14:11
foto
De medische post op Maripasula. (Foto: France-Guyane)


Sinds de vorige week zijn tot nu toe vier Braziliaanse goudzoekers in Frans-Guyana gestorven aan een vreemde ziekte. Elf Brazilianen zijn opgenomen in het ziekenhuis in Cayenne. De zieke Brazilianen waren overgebracht van een goudveld in Dorlin naar de medische post te Maripasula, aan de grens met zuidoost Suriname.

De autoriteiten in Suriname zijn intussen ook alert en volgen de ontwikkelingen op de voet. “Wij hebben informatie opgevraagd, maar hebben intussen uit eigen bronnen ook vernomen over de vreemde ziekte”, zegt Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, aan Starnieuws. Ook de medische posten aan de grens zijn gealarmeerd over de situatie. De media in Frans-Guyana en Frans in Suriname hebben vandaag ook melding gemaakt van de situatie. Volgens ziekenhuisdirecteur in Cayenne, Pierre Pauchard, zijn de zieken in quarantaine. Onder hen bevindt zich ook een vrouw die erg aan toe is.

Nog geen duidelijkheid
Santa Amoefini, oprichter van de nederzetting Villagie Akontou tegenover Maripasula, zegt aan Starnieuws dat de zieken door Franse militairen en politie overgevlogen zijn naar Cayenne. Vorige week dinsdag liet de eerste Braziliaan het leven. Toen er meer doden vielen, begonnen de mensen angstig te worden over eventuele besmetting.

Twee Surinaamse vrouwen zijn ook behandeld door het gezondheidscentrum in Maripasula. Zaterdagochtend zijn de vrouwen overgestoken naar Surinaams grondgebied. De mensen die ziek zijn geworden, hebben last van diarree en kortademigheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May