‘Qi van China’ wordt nieuw avontuur voor kinderen
19 Mar 2013, 02:00
foto


De educatieve tentoonstelling van Villa Zapakara over China wordt druk voorbereid. De officiële opening van de ‘Qi van China’ staat gepland op 3 augustus. Vandaag komt de container met de nieuwe tentoonstelling over China aan bij Villa Zapakara op het terrein van Ons Erf. De huidige museumtour, ‘Ster in de Stad’, over de metropool Bombay, loopt nog door tot 13 mei.

De container bevat onder meer een serie levensgrote terracottabeelden van het ondergrondse leger van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Ook de draak ‘Long’ heeft de overtocht gemaakt, net als een theeblad, theetabletten, attributen voor de TCG-kamer (traditionele Chinese Geneeswijzen), kalligrafeerkwasten en een uitgebreide collectie kungfupakjes, zegt Villa Zapakara in een persbericht.

Kennismaken met Chinese cultuur
De container met onderdelen, rekwisieten en decorstukken is afkomstig van het Tropenmuseum Junior (TMJ) in Amsterdam. Villa Zapakara werkt vanaf de oprichting in 2009 nauw samen met het TMJ van wie opnieuw het grootste deel van de collectie werd overgenomen.

Een tweede lading met onderdelen voor de China-tentoonstelling is onderweg uit Hong Kong. Deze spullen zijn geselecteerd door het team van Villa Zapakara, dat onlangs een bezoek bracht aan China. Tijdens hun reis door onder meer Beijing en Xi’an maakten de medewerkers uitgebreid kennis met de Chinese cultuur. Tegelijkertijd kochten ze materialen in en werden filmopnames opgemaakt voor het interactieve deel van de tentoonstelling.

Dakaya Lenz, directeur van Villa Zapakara was ook in China. Zij is ervan overtuigd dat de kinderen straks een nieuw avontuur te wachten staat tijdens de ‘Qi van China’: “Tijdens het bezoek zijn ze familie van de draak, moeten ze zaken doen in het moderne China, treden ze op in de karaoke bar en gaan ze Chinese snacks klaarmaken. Ook maken ze kennis met het theeritueel, gaan ze aan het werk in een paraplufabriek, leren ze kalligraferen en terracotta soldaten maken”, zegt zij enthousiast.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May