Politiemannen beroven Brazilianen (update)
18 Mar 2013, 16:00
foto


Twee politiemannen O. en V. zijn in verzekering gesteld. Zij hebben twee Brazilianen afgeperst, die illegaal in het land vertoefden. Een taxichauffeur, met wie de agenten goed bevriend zijn, werd ingezet om de mannen in de val te lokken. De taxichauffeur is ook ingesloten.

Starnieuws verneemt dat de taxichauffeur de Brazilianen moesten vervoeren. De agenten hebben een plan beraamd en een roadblock opgezet. De Brazilianen werd gedwongen om geld neer te tellen om vrijuit te kunnen gaan. Het geld is verdeeld tussen de agenten en de taxichauffeur.

Integriteit korps handhaven
Er is aangifte bij de politie Geyersvlijt gedaan. De agenten en de burger zijn de vorige week gearresteerd. De mannen zitten nog steeds in voorarrest. De zaak zal verder behandeld worden door Onderzoek Politie Zaken. Over dit voorval heeft de politie geen melding van gemaakt.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt aan Starnieuws dat vanuit het Korps Politie Suriname zijn veel inspaningen verricht om deze zaak tot klaarheid te brengen en de integriteit van de politie te handhaven. Sommige organisaties kiezen ervoor om deze zaken niet aan te pakken. "Bij het korps kiezen wij uitdrukkelijk ervoor om integriteitsschendingen juist wel aan te pakken. Ik hoop niet dat onze benadering het beeld versterkt van een niet integer korps. Onze bedoeling is juist omdat de gemeenschap ervan te overtuigen dat integriteitsschendingen bij het KPS effectief worden aangepakt", zegt Tjin Liep Shie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May