Lions Club Para voorziet scholieren van brillen
18 Mar 2013, 11:00
foto
De kinderen met hum brillen samen met leden van Lions. (Foto: Foto Studio Agnes)


Lions Club Para is druk bezig met het uitvoeren van het 'Sight First Project', waarbij leerlingen van basisscholen na een test voorzien worden van brillen. Twaalf leerlingen van de Heilig Hartschool te La Vigilantia en de Marianellaschool te Vier Kinderen in Para kregen zaterdag een bril overhandigd. De jongste leerling die een bril nodig had, is vijf jaar.

De Lions Club Para deelt mee dat het om een jaarlijks terugkerend project gaat. De internationale organisatie verwacht van de Lions clubs dat zij met het uitvoeren van dit project kunnen oogziekten en blindheid voorkomen. Het doel is om preventief bezig te zijn.
.De leerlingen van scholen worden vooraf geselecteerd en worden verwezen naar de plaatselijke Optiek All Vision voor oogonderzoek. Indien na oogmetingen blijkt dat een kind een bril moet dragen, wordt deze op het juiste voorschrift klaargemaakt.

De tweede fase houdt in dat leerlingen van de Einaarschool te La Vigilantia en nog een aantal leerlingen van de Marianellaschool van Vierkinderen in aanmerking komen voor een bril. Kinderen van Kindertehuis Odinitti aan de Meursweg zullen eveneens oog-screening ondergaan en zullen waar nodig een bril overhandigd krijgen. Op incidentele verzoeken heeft de Lions Club Para ook positief gereageerd op verzoeken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May