Jozefzoon: Ik ga ervan uit dat Belfort afspraak nakomt
14 Mar 2013, 09:00
foto
Regeringsadviseur en topper A Combinatie, Eddy Jozefzoon.


Voor regeringsadviseur en topper van A Combinatie, Eddy Jozefzoon, kan het niet anders dan dat de buitenfunctiestelling van vakbondsleider Gustaaf Gallant moet worden teruggedraaid. “De eerlijkheid wil dat ik beken en ervan uitga dat minister Edward Belfort zich aan onze afspraak houdt”, zegt Jozefzoon aan Starnieuws. Hij bevestigt dat door bemiddeling van hem tussen de vakbeweging en de minister dit is beloofd door bewindsman.

De vorige week hebben de vakbondsleiders Errol Snijders van de Moederbond, Robby Berenstein van de Vakcentrale C-47 en Ronald Hooghart van de CLO hun beklag gedaan bij Jozefzoon en enkele toppers van de A Combinatie. Zij hebben aangegeven dat Belfort zich niet heeft gehouden aan de gemaakte afspraak. Integendeel stuurde hij Gallant nog eens een reprimande.

Jozefzoon zegt dat de regering bezig is te werken aan een oplossing. Deze week hebben de vakbondsleiders weer twee gesprekken gevoerd met Jozefzoon waarbij ook A Combinatieleider Ronnie Brunswijk aanwezig was. Starnieuws verneemt dat binnen ABOP, het politiek huis van Belfort, er voor- en tegenstanders zijn of Belfort zich aan zijn afspraak moet houden.

Vakbondsleider Berenstein zegt aan Starnieuws dat de vakbeweging geen andere oplossing wil dan dat Belfort zich houdt aan de gemaakte afspraak. Dit standpunt is principieel. Draait de minister de buitenfunctiestelling niet terug en kan de regering hem daar toe niet bewegen, zal de gang gemaakt gemaakt worden naar de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), waar een klacht zal worden ingediend tegen de staat Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May