Politieke top wil af van Corinde als directeur RO
14 Mar 2013, 00:00
foto
Genia Lank-Corinde (Foto: website ministerie RO)


De coalitietop heeft besloten dat Genia Lank-Corinde wordt vervangen als directeur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Als reden is aangedragen de vele klachten van inheemsen en gezagdragers over de communicatie tussen hen en Corinde.

“Dat kan de politieke top niet hebben, dus is dat besluit om de huidige directeur te vervangen ook meteen genomen”, zegt regeringsadviseur en ABOP-topper Eddy Jozefzoon aan Starnieuws. Het is Jozefzoon geweest die namens de politieke top deze boodschap moest overbrengen aan A Combinatieleider, Ronnie Brunswijk, die niet op de vergadering aanwezig was. Brunswijk is intussen omstandig geïnformeerd door Jozefzoon. “Dit moest gebeuren vóór de politieke top van deze week, omdat het niet prettig zou zijn dat hij het op de meeting vernam”, stelt Jozefzoon.

Veel klachten
Ook minister Stanley Betterson is intussen op de hoogte en heeft het besluit van de politieke top geaccepteerd. De coalitietop vindt dat de communicatie met alle regio's in het land niet moet gaan lijken op alleen een kwestie van een bepaalde stroming. Volgens Jozefzoon wordt de communicatie niet alleen met de inheemsen maar ook met veel marrongebieden slecht onderhouden. “De klachten zijn er en die zijn veel”, laat Jozefzoon optekenen.

Corinde werd vorig jaar benoemd tot directeur van RO. Dat gebeurde nadat Patricia Meulenhof in ongenade viel bij voormalig minister Linus Diko. Die kwestie had te maken met de politieke strijd en afsplitsing van de BEP uit de A Combinatie. Over een eventuele vervanger voor Corinde worden wel namen genoemd, maar daarover zal in de politieke top nog een finaal besluiten genomen worden. "Ik heb niemand voorgedragen", stelt Jozefzoon.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May