Koorndijk: Grondproblemen Saramacca worden opgelost
13 Mar 2013, 07:00
foto
Bewoners van Saramacca tijdens een vergadering over woningbouw in Saramacca.


Clifton Koorndijk, ondervoorzitter van de districtsraad tevens voorzitter van de afdeling Saramacca van de NDP, zegt dat de grondproblemen in het district worden aangepakt. Cornelly Strijdhaftig, voorzitter van de presidentiële commissie bij Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en Koorndijk moesten een oplossing brengen in drie inheemse dorpen.

Het probleem van het dorp Columbia is opgelost. Daar is vorige week een overeenkomst getekend tussen minister Ginmardo Kromosoeto van RGB met bisschop Wilhelmus de Bekker. Tientallen jaren hebben de mensen van dit dorp gewoond op het terrein van het Rooms-katholieke bisdom. "Ook in het dorp Maho is er een oplossing. 175 ha grond is ingetrokken nadat het terrein verkocht was aan derden. Deze percelen zullen gegeven worden aan personen die ze dringend nodig hebben", zegt Koorndijk aan Starnieuws. Ook het probleem van het voetbalveld van het dorp Grankreek behoort binnenkort tot het verleden", deelt Koorndijk mee.

135 mensen geregistreerd
Er is ook een vergadering belegd de vorige week met het managementteam van het Landelijke Woningbouw Programma, Volkshuisvesting en de bewoners. Namens de NDP waren aanwezig Koorndijk Badresein Sital, politiek coördinator en districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aanwezig. 135 mensen zijn de vorige week geselecteerd die in aanmerking komen voor een woning. Op de vergadering waren ruim driehonderd woningzoekenden aanwezig.

Alle sprekers wezen op het sociaal contract dat de president heeft gesloten met het volk. Aan de bewoners werd verzeker dat de woningnood in het district Saramacca opgelost wordt. De vragen die gesteld werden, zijn uitvoerig beantwoord. Koorndijk zegt dat in Groningen een terrein is geïdentificeerd waar woningen gebouwd zullen worden voor mensen die geselecteerd worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May