Bond Diakonessenhuis wil structurele oplossing
12 Mar 2013, 04:00
foto


Terwijl specialisten geen nieuwe patiënten meer opnemen, zegt de leiding van het Diakonessenhuis dat er niks aan de hand is. De bond bij deze instelling, aangesloten bij C-47, zegt de situatie beu te zijn. De patiënten en de werknemers worden ook de dupe van het slepende geschil tussen de directie en de medische staf. Aangedrongen wordt op een structurele oplossing.

Gesprekken tussen medische specialisten, het stichtingsbestuur, de eigenaren van het Diakonessenhuis, namelijk de kerken, en het Provinciaal Bestuur, hebben geen resultaat opgeleverd. Aan de bond is medegedeeld dat er een rechtszaak gaande is en gewacht wordt op gerechtelijke uitspraak. Alle pogingen die zijn ondernomen, hebben niet geleid tot resultaten. Erger nog, het geschil is alleen erger geworden.

Structurele oplossing nodig
De bond heeft zijn ongerustheid van meet af aan kenbaar gemaakt. Vanaf 7 maart heeft de medische staf besloten dat de klinische en poliklinische zorg van alle afdelingen worden stopgezet. Er worden geen nieuwe patiënten meer behandeld door specialisten die in actie zijn. Werknemers mogen niet de dupe worden van een conflict tussen de medische specialisten en de directeur, zegt de bond in een verklaring.

De bond ergert zich aan uitspraken, "dat het niet te merken is dat de specialisten acties voeren" en 'er zijn genoeg medici, die in het ziekenhuis willen werken". Deze uitspraken zijn niet oplossingsgericht, stelt de bond en maken het conflict erger. De bond wil dat er spoedig een structurele oplossing gevonden wordt voor dit langdurig geschil. De werknemersvertegenwoordiging vraagt aan de verantwoordelijken om het algemeen belang voorop te stellen. Na onderhoud met het stichtingsbestuur zal de bond de te ondernemen stappen bespreken in een algemene ledenvergadering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May